Commercial Break

Thursday, August 28, 2014

Khasiat dan resepi air campuran jus buah-buahan untuk merawat penyakit dan menyihatkan tubuh badan

Kebanyakan dari kita suka sangat minum air manis kordial atau air berkarbonat. Air begini memang sedap tapi kesannya terhadap kesihatan pun sedap.


Apa salahnya sekali sekala, ataupun kalau boleh tiap-tiap hari kita minum air semulajadi yang di campur dengan buah-buahan, kerana air begini akan membantu kita untuk lebih sihat.

Air masak atau air suam yang di campur dengan buah-buahan di bawah dapat membantu mengekalkan kesihatan kerana membantu membuang toksin dalam badan. Air yang di campur buah-buahan ini perlu dibiarkan dahulu 20 minit sebelum minum, supaya khasiatnya meresap dan bercampur dengan air suam.

Nak tahu apa khasiatnya?

Mari cuba resepi ni di rumah:

1) Teh hijau, pudina, limau nipis

Untuk mengurangkan lemak, pencernaan, sakit kepala, pernafasan


2) Strawberri, kiwi

Melindungi sistem imun, pencernaan, kesihatan kardiovaskular,
menyeimbangkan gula dalam darah


3) Timun, limau nipis, lemon

Mengatasi muntah, loya, hidrasi, mengawal selera makan, pencernaan


4) Lemon, limau nipis, oren

Untuk vitamin C badan, sistem imunisasi, pedih ulu hati


Minuman di atas hendaklah di minum pada suhu bilik untuk tempoh 48 jam. Selepas 48 jam, perlu buat air yang baru.

No comments:

Post a Comment