Commercial Break

Monday, May 19, 2014

10 artis terkenal yang mengamalkan Virgin Coconut Oil (Minyak Kelapa Dara) untuk kecantikan dan kesihatan

Khasiat Virgin Coconut Oil atau Minyak Kelapa Dara bukan sahaja terkenal di kalangan kita orang Melayu, percaya atau tidak artis-artis terkenal dari barat juga mengamalkan Virgin Coconut Oil dalam kehidupan seharian mereka untuk mengekalkan kesihatan dan kecantikan mereka. 

Antara 10 artis terkenal yang menggunakan VCO ataupun Minyak Kelapa Dara ini ialah:

10) Apolo Ohno
Pemenang pingat emas dalam sukan Olimpik dan juga peserta "Dancing With the Stars" ini mengamalkan VCO dimakan bersama brokoli dan beras perang untuk memberinya tenaga lebih sebelum setiap perlawanan.
Medium chain triglyclerides (MCTs) yang terkandung dalam VCO adalah lemak bagus yang terkandung yang akan serta merta di tukar kepada tenaga oleh sistem badan kita apabila memakannya dan Apolo Ohno merasai keajaiban VCO ini.

9)Jillian Michaels
Personal trainer ataupun fitness guru yang terkenal ini mengamalkan VCO untuk membantu menaiktarafkan sistem imun badan.

8) Miranda Kerr
Spermodel terkenal Miranda Kerr yang juga isteri kepada pelakon Orlando Bloom yang baru melahirkan anak ini mendedahkan bahawa dia telah mengamalkan memakan VCO sejak berumur 14 tahun lagi.
Katanya tentang VCO “I will not go a day without coconut oil. I personally take four tablespoons per day, either on my salads, in my cooking or in my cups of green tea.”

7)Kourtney Kardashian
Pelakon realiti show ini memberitahu bahawa dia mencampurkan VCO bersama-sama avokado, mayonnaise, telur, minyak zaitun, dan minyak kastor untuk menjadikannya sebagai masker rambut yang membuatkan rabutnya lebat, bersinar dan cantik berseri.

6)CJ Wilson
Pemain terkenal pasukan Texas Rangers ini, mengamalkan VCO sebagai minyak masakan utama untuk diet sehariannya.

5)Gwyneth Paltrow
Pelakon terkenal Gwyneth Paltrow menggunakan VCO sebagai pelembap setiap kali selepas dia mandi menggunakan garam bukit.

4)Gisele Bundchen
Supermodel terkenal Brazil ini menggunakan rangkaian penjgaan muka Sejaa Pure Skincare, yang mengandungi VCO sebagai bahan utama di dalamnya.

3)  Dr. Oz:
Dr selebriti terkenal, Dr Oz, juga sangat percayakan khasiat dan kebaikan VCO sehingga menerbikan dua siri  yang bertajuk "Coconut Oil Superpowers", segala-galanya menceritakan tentang kebaikan VCO. Beliau percaya, VCO boleh menaikkan metabolism dan membantu penurunan berat badan.

2)Angelina Jolie: 
Menurut akhbar UK Daily Mail, Angelina Jolie mengamalkan VCO dalam sarapan sehariannya untuk menjaga kecantikan kulitnya.

1) Jennifer Aniston:
Pelakon yang maintain cantik ini, Jennifer Aniston mengamalkan VCO untuk menaikkan kadar metabolisma dan membantunya dalam penurunan berat badan.

Selain itu, ini dia entri saya mengenai testimonial VCO/Minyak Kelapa Dara yang sangat berkhasiat ini. http://www.ijaie.blogspot.com/2014/05/khasiat-dan-testimoni-vrigin-coconut.html (Ini cerita benar, benar sebenar-benarnya)

Jadi, apa tunggu lagi? Dapatkan VCO yang mengandungi 100% bahan semulajadi Minyak Kelapa Dara tanpa bahan kimia lain, VCO Catalyst disahkan HALAL oleh JAKIM (Malaysia) dan dikategorikan di bawah kategori makanan tambahan bukan ubat-ubatan(KKM).

Untuk yang berminat mendapatkan VCO Catalyst ini boleh hubungi :

3) email kepada ijaierania@gmail.com

Cepat, jangan terlambat :-)No comments:

Post a Comment