Commercial Break

Sunday, February 2, 2014

Melancong ke Labuan

Wilayah Persekutuan Labuan. Saya fikir mungkin tak ramai rakyat Malaysia menjadikan Labuan sebagai destinasi pelancongan mereka. Kami ke sini pun saja singgah sebab kebetulan nak melawat Kota Kinabalu sempena cuti sekolah. Apa salahnya kan sebab Labuan dan Kota Kinabalu jaraknya tidaklah jauh.

Sebenarnya jangan tak percaya Labuan juga mempunyai destinasi yang menarik untuk di lawati. Saya akan ceritakan tempat-tempat menarik Labuan, tapi entri kali ini saya akan tunjukkan dahulu mengenai hotel tempat tinggal kami di Labuan. 


Budak kecik yang terover happy sebab pertama kali naik kapal terbang

Airport Labuan, boleh tahanlah. Tidak besar.



Kami tiba waktu malam, jadi singgah makan dulu. Restoran ni di cadangkan oleh orang Labuan jugak. Sedap.

Palm Beach Resort & Spa, itu nama hotel yang mejadi tempat tinggal kami di Labuan. Kalau sesiapa nak jadikan Labuan sebagai tepat berehat dan menenagkan fikiran, hotel ini amat sesuai. Mengadap ke laut dan terletak betul-betul di tepi pantai, biliknya pun besar dan selesa.





Pemandangan dari balkoni.


Lobi

Tempat makan hotel





Ini lokasi yag paing budak-budak suka. Swimming pool. Cantik dan besar. Tepi laut. Memang puas hati budak-budak ni dapat main puas-puas sebab masa kami sampai memang takde orang pun main kat pool.


Next entri saya ceritakan tempat menarik ntuk di lawati di Labuan.

2 comments:

  1. Rm238 nett .harga ni sewaktu saya ke sana januari 2015

    ReplyDelete